Na Desankin Dan

"Pored moje Brankovine, duboko u mom srcu je Vrnjačka Banja, mesto gde se na malom prostoru spaja mnoštvo različitosti. Ovo je prostor gde je priroda u punoj boji, i kao da je upravo sišla sa slikarskog platna"

"Pored moje Brankovine, duboko u mom srcu je Vrnjačka Banja, mesto gde se na malom prostoru spaja mnoštvo različitosti. Ovo je prostor gde je priroda u punoj boji, i kao da je upravo sišla sa slikarskog platna" – reči su poznate pesnikinje Desanke Maksimović prilikom boravka u Vrnjačkoj Banji.

U čast velike pesnikinje, 16. maja, na dan njenog rođenja, svake godine u Vrnjačkoj Banji se održava manifestacija „Na Desankin Dan“ koja okupi veliki broj pisaca, pesnika i naravno ljubitelja njenih dela.

Nosilac organizacije ovog događaja je Turistička Organizacija Vrnjačke Banje, a tradicionalno mesto održavanja je „Most ljubavi“, mesto koje je pesnikinju inspirisalo da napiše čuvenu „Molitvu za ljubav“.

Zaljubljenici u Desankina dela ne propuštaju priliku da joj odaju počast i zajedno sa učesnicima događaja pevuše i recituju njene stihove, tako da, ukoliko želite da budete deo ovakvog druženja, ne propustite da obezbedite sebi smeštaj u najlepšem delu Vrnjačke Banje, a mi ćemo Vas sa zadovoljstvom dočekati i ugostiti u našem prijatnom ambijentu.