SERVIS APARTMANI - termin i njihova svrha

Servis apartmani će Vam pružiti više nego hotel

Servis Apartmani predstavljaju izraz koji se koristi pri klasifikaciji smeštajnih kapaciteta koji su gostima na raspolaganju za kraće ili duže vremenske boravke. Servis Apartmani gostima pružaju brojne pogodnosti koje se mogu realizovati tokom njihovog boravka.

Kao i tradicionalni hoteli, servis apartmani gostima nude tipične usluge, ali se od njih se razlikuju, pre svega po komfornosti i veličini prostorija koje su gostima na raspolaganju. Gostima su često na raspolaganju teretanna, velnes, dvorište, restoran i drugi zajednički prstori koji im omogućavaju da na jednom mestu imaju sve što im je neophodno za prijatan boravak.

Prepoznatljiva karakteristika servis apartmana jesu kompletno opremljene kuhinje koje često pored posuđa sadrže i mašine za njihovo pranje. Takođe, gostima je na raspolaganju korišćenje veš mašine, pribora za peglanje, ali i uslužo vršenje istih usluga.

Veliki broj kanala prodaje danas nema mogućnost odabira tipa smeštajnih kapaiteta pod terminom „servis apartman“ pa se često u ponudi nalazi samo termin „apartman“. Iz takvih razloga gosti često postavljaju naknadne upite u vezi opremljenosti apartmana – naravno oni koji već poznaju termin „servis apartman“ kao i njihovu svrhu.

Iako nisu čest termin na našem području, servis apartmani su zastupljeni širom sveta i jako su pogodni za porodična putovanja. Turisti su sve češće u potrazi za takvim tipom smeštaja jer žele da na odmoru imaju sve što im je neophodno da se osećaju kao kod kuće.

Servis apartmani su uglavnom smešteni u objektu koji raspolaže recepcijom koja obavlja usluge prijema i odjave gostiju, kao i sve dodate zahteve koje oni podnose. Gostima je uvek na raspolaganju ključ od apartmana i ulaznih vrata u objekat, što im garantuje potpunu nezavisnost i sigurnost.